APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

View previous topic View next topic Go down

APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by NAZ on Tue Jul 03, 2012 3:52 am

Salam,

Bulan lepas Venus melakukan transit, Mars pula telah lakukan retrograde motion...kini kenyataan NASA pula menyatakan matahari akan terbit dari barat.


NASA keluarkan kenyataan Matahari akan terbit dari barat.

Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

NASA kemudian mendapati planet Marikh telah menukar laluannya ke arah yang bertentangan, iaitu ke arah Barat, ini bermakna matahari akan terbit dari arah barat Marikh. Fenomena yang ganjil itu disebut sebagai “retrograde motion”.

Kebanyakan saintis Barat berpendapat bahawa semua planet akan melalui fenomena yang serupa dan ini termasuklah planet Bumi. Apabila ianya berlaku, maka matahari akan terbit dari Barat!

http://www.harian-metro-online.com/nasa-mengeluarkan-kenyataan-matahari-akan-terbit-dari-barat


Apakah semua petanda itu?

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by alDayyan on Tue Jul 03, 2012 5:08 am

NAZ wrote:Salam,

Bulan lepas Venus melakukan transit, Mars pula telah lakukan retrograde motion...kini kenyataan NASA pula menyatakan matahari akan terbit dari barat.


NASA keluarkan kenyataan Matahari akan terbit dari barat.

Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

NASA kemudian mendapati planet Marikh telah menukar laluannya ke arah yang bertentangan, iaitu ke arah Barat, ini bermakna matahari akan terbit dari arah barat Marikh. Fenomena yang ganjil itu disebut sebagai “retrograde motion”.

Kebanyakan saintis Barat berpendapat bahawa semua planet akan melalui fenomena yang serupa dan ini termasuklah planet Bumi. Apabila ianya berlaku, maka matahari akan terbit dari Barat!

http://www.harian-metro-online.com/nasa-mengeluarkan-kenyataan-matahari-akan-terbit-dari-barat


Apakah semua petanda itu?

petanda berlakunya kiamat dan hari di mana amalan2 keagamaan tidak lagi diangkat ke langit?

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by thtl on Tue Jul 03, 2012 5:41 am

doomsday ni jangan tunggu Nasa...baca AQ dan hadis sudah cukup, surah al-Waqi'ah ke, surah al-zalzalah, akan menyebabkan kaum salaf pengsan dan merasa amat takut dgn Kiamat...

Kiamat akan berlaku, ianya sudah dekat dan itulah org mukmin kena rasa...tapi bukan bermaksud kita semua kena berhenti kerja dan datang duduk di Mekah...hehehe

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by Ad-Dien on Tue Jul 03, 2012 7:31 am

thtl wrote:doomsday ni jangan tunggu Nasa...baca AQ dan hadis sudah cukup, surah al-Waqi'ah ke, surah al-zalzalah, akan menyebabkan kaum salaf pengsan dan merasa amat takut dgn Kiamat...

Kiamat akan berlaku, ianya sudah dekat dan itulah org mukmin kena rasa...tapi bukan bermaksud kita semua kena berhenti kerja dan datang duduk di Mekah...hehehe

Wallah, sesiapa yang benar-benar mentadabburi apa yang terkandung dalam surah ni... pasti bercucuran air matanya bagaikan anak kecil..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by NAZ on Tue Jul 03, 2012 7:42 am


Kiamat tu pasti.Ada yang cakap (kias) yang matahari terbit dari barat sebenarnya adalah ramainya orang dari barat akan revert to be a muslim.

Bila ada statement daripada NASA ianya adalah seolah olah an affirmation betapa ayat ayat Quran itu benar. Lepas satu satu surface (ie. the TRUTH prevail)

Nota/Pertanyaan : Boleh ka cakap NASA attested the authetication of Al-Quran. Tak "terpesong" ka aqidah.

TQ

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by thtl on Tue Jul 03, 2012 7:45 am

Naz,

apa jua yg mendokong dan membenarkan AQ sentiasa dialu-alukan...yg kita nak jaga, apa jua yg nak memperlecehkan AQ...hehehe

kalau Obama ke, PM Israel atau Pope Benedict ke nak benarkan AQ...itu lagi baguih sebab lagi ramai org Barat peluk Islam...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by helper on Thu Jul 05, 2012 3:20 am

sy pernah dgr ada orng bilang, matahari terbit dari barat. maksudnya islam akan naik dari barat... sbb islam tu kan nur, jd petenjuk dari kegelapan.. skrg nii pun ramai org barat dah masuk islam...

tp bila ditanya? kalau matahari sudah terbit dari barat, dah tak diterima taubat laa.... eeerrrr.....

Itu sebab perkara akhir zaman, saya tak takwil, dan beriman terus pada zahirnya.. kalau tak.. perbagai takwilan dan maksudnya...

harap dapat memberi pandangan jika tersilap... wallahu'lam

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by thtl on Thu Jul 05, 2012 6:04 am

helper,

sebab tu jalan selamat ialah tak payah takwil, ikut zahir nas...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: APABILA MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Post by Sponsored content Today at 9:17 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum