pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by yat on Mon Apr 23, 2012 3:44 pm

First topic message reminder :

saja masuk bab syiah sikit:

http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/9746-kelantan-anjur-ekspo-kebudayaan-iran

Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri, Datuk Husam Musa berkata, kerajaan Iran akan membawa semua produk Iran ke Kelantan termasuk Islamic multimedia seperti video game (permainan video) berunsurkan Islam.

(Gambar: Datuk Husam menyampaikan cenderahati berupa wang dinar kepada Gabenor Qom Mohammed Hussein)
Pada masa yang sama, katanya filem animasi dan produk-produk lain juga akan di bawa ke negeri ini dalam usaha memperkenalkan produk Negara terbabit di samping usahasama dalam ekonomi kedua negeri.

Beliau berkata demikian kepada Harakahdaily, di sini semalam.

Baru-baru ini, enam orang delegasi kerajaan Iran dari Wilayah Qom melakukan lawatan rasmi ke negeri ini diketuai Gabenornya, Mohammed Hussein telah melakukan lawatan rasmi selama dua hari.

Iran juga telah menyudahkan sebanyak 24 siri rancangan tentang kehidupan Nabi Muhammad saw dan ia akan ditayangkan dalam expo kebudayaan Iran nanti di Kelantan,”ujarnya.

Pada masa yang sama, qari dari Iran juga akan dijemput untuk memperdengarkan bacaan al Quran yang mempunyai kemahiran computer yang boleh menjawa pelbagai pertanyaan secara spontan.
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down


Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 4:11 am

yat wrote:Kita tiada masalah kalau hanya setakat kmotosikal, makanan, atau purel;y ecom\nomy, itu lumrah, even malaysia pun berdagang dgn yahudi yg orang kecoh2 tu...

tapi ini adalah cara halus sebab dah masuk 'produk agama' seperti animasi, filem berunsur islam, video game islam untuk anak2, kaligrafi mereka dan huffaz quran mereka...dan to add salt in the wound, gabenor QOM yg rasmikan....

takat barbican tu takder masalah lg....memang kominiti sunnah dulu bantah, termasuk la rakan2 sunnah kita dari PAS sendiri kalau antum follow benda ni dulu....

depa cakap tak jadi, tapi dari ekspo 'Kebudayaan Iran', depa tukaq nama 'Ekso Perdagangan Dunia islam', tapi content yg sama, just tambah negara Turki dan Indonesia...

Program-program begini mesti ada dalang dia. Depa buat paper work mohon kerjasama kerajaan. Bila tak lulus, depa ubah tajuk, pihak kerajaan takda alasan nak tolak. (ni kelemahan pentadbiran). Atau pun majlis syura dalam Kerajaan tu sendiri memang penyokong kuat Syiah. So Tok Guru tak leh nak kata apa la...

Tidak sepatutnya sebuah negeri yang mengiklankan ia wilayah Islam tapi buat hubungan baik dengan negara Syiah yang terang-terang membenci puak sunnah. Nak jadi apa....munaxxx

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Join date : 24/11/2011

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Dodo Don on Mon Jun 18, 2012 5:49 am

Iran kelihatan lebih bertamadun di kalangan negara Islam dari segi teknologi dan pertahanan mereka. Kebiasaan orang akan mencontohi orang yg lebih maju.
Jika benar ada dalang yg cuba mensyiahkan orang Malaysia, apakah usaha kita utk menghalang mereka?

Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 6:08 am

Dodo Don wrote:Iran kelihatan lebih bertamadun di kalangan negara Islam dari segi teknologi dan pertahanan mereka. Kebiasaan orang akan mencontohi orang yg lebih maju.
Jika benar ada dalang yg cuba mensyiahkan orang Malaysia, apakah usaha kita utk menghalang mereka?

Usaha kita ialah teruskan berdakwah dan menyibarkan ajaran Islam. Tu usaha orang kerdil/awam macam kita.

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Join date : 24/11/2011

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by myzyruz on Mon Jun 18, 2012 6:21 am

Tok Guru Nik Aziz dah keluarkan kenyataan rasmi seperti di bawah:
KENYATAAN MEDIA

Saya dimaklumkan bahawa terdapat bahan-bahan berunsur Syiah yang dipamerkan di Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012 yang sedang berlangsung di perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV pada masa ini. Bagi pihak kerajaan negeri Kelantan, saya ingin melahirkan rasa dukacita yang teramat sangat di atas sikap peserta ekspo yang nyata sekali tidak menghormati sentimen umat Islam tempatan yang berpegang dengan akidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

Justeru, saya telah mengarahkan agar pihak urusetia memastikan semua bahan-bahan ini diturunkan serta merta dengan seberapa segera serta memastikan perkara ini tidak berulang. Saya merakamkan terima kasih kepada semua pihak yang bertindak segera di dalam memaklumkan perkara ini kepada pihak urusetia khususnya serta pihak kerajaan untuk tindakan.

Pada saya, urusan akidah ialah perkara yang tiada tolak ansur.


Salam hormat,


(DATUK BENTARA SETIA HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)

Bertarikh : 28 Rajab 1433 H bersamaan 18 Jun 2012

Di ambil daripada FB beliau beserta dengan salinan kenyataan media dalam tulisan jawi
avatar
myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by abuzaid65 on Mon Jun 18, 2012 6:30 am

Alhamdulillah.. amat tertarik sekali dgn quote Tok Guru..

"Pada saya, urusan akidah ialah perkara yang tiada tolak ansur."

avatar
abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Points : 162
Join date : 03/12/2011
Age : 51
Location : Shah Alam, Selangor

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 6:32 am

Ha kan dah jelas kenyataan dari YB Tok Guru.

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by yat on Mon Jun 18, 2012 6:40 am

Kenyataan TGNA dialu-alukan......tetapi bukan macam ni jek settle, sapa yg tak boleh agak benda ni tak jadi? Kalau kerajaan buat silap dan mintak maaf, mula lah semua bising mana mjlis fatwa, mana ILMU, mana ulamak, mana mufti, takkan benda ni tak tau kot etc....even dah bagi kenyataan maaf pun orang attack lagi....bukan semudah ni nak lepas!!

same rules applied on both side

head must rolls orang putih cakap
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by yat on Mon Jun 18, 2012 6:45 am

orang no 2 PAS mesti kena REMOVED, dia lah root cause semua ni, exco yg buat benda ni pun kena removed, kalau serius la, kalau sekadar mintak maaf, forgive and forget, kiss and make up, orang anggap main2 jek, sekdar dengan berkata2, bukan sekali dua benda ni jadik
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 6:56 am

yat wrote:orang no 2 PAS mesti kena REMOVED, dia lah root cause semua ni, exco yg buat benda ni pun kena removed, kalau serius la, kalau sekadar mintak maaf, forgive and forget, kiss and make up, orang anggap main2 jek, sekdar dengan berkata2, bukan sekali dua benda ni jadik
Pihak pentadbiran PAS kena buat muhasabah semula lah ni...baiki kelemahan yang ada

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ad-Dien on Mon Jun 18, 2012 8:21 am

ummuyaser wrote:
yat wrote:orang no 2 PAS mesti kena REMOVED, dia lah root cause semua ni, exco yg buat benda ni pun kena removed, kalau serius la, kalau sekadar mintak maaf, forgive and forget, kiss and make up, orang anggap main2 jek, sekdar dengan berkata2, bukan sekali dua benda ni jadik
Pihak pentadbiran PAS kena buat muhasabah semula lah ni...baiki kelemahan yang ada


KENYATAAN MEDIA

Saya dimaklumkan bahawa terdapat bahan-bahan berunsur Syiah yang dipamerkan di Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012 yang sedang berlangsung di perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV pada masa ini. Bagi pihak kerajaan negeri Kelantan, saya ingin melahirkan rasa dukacita yang teramat sangat di atas sikap peserta ekspo yang nyata sekali tidak menghormati sentimen umat Islam tempatan yang berpegang dengan akidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

Justeru, saya telah mengarahkan agar pihak urusetia memastikan semua bahan-bahan ini diturunkan serta merta dengan seberapa segera serta memastikan perkara ini tidak berulang. Saya merakamkan terima kasih kepada semua pihak yang bertindak segera di dalam memaklumkan perkara ini kepada pihak urusetia khususnya serta pihak kerajaan untuk tindakan.

Pada saya, urusan akidah ialah perkara yang tiada tolak ansur.


Salam hormat,


(DATUK BENTARA SETIA HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)

Bertarikh : 28 Rajab 1433 H bersamaan 18 Jun 2012

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by myzyruz on Mon Jun 18, 2012 9:21 am

Ad-Dien wrote:
ummuyaser wrote:
yat wrote:orang no 2 PAS mesti kena REMOVED, dia lah root cause semua ni, exco yg buat benda ni pun kena removed, kalau serius la, kalau sekadar mintak maaf, forgive and forget, kiss and make up, orang anggap main2 jek, sekdar dengan berkata2, bukan sekali dua benda ni jadik
Pihak pentadbiran PAS kena buat muhasabah semula lah ni...baiki kelemahan yang ada


KENYATAAN MEDIA

Saya dimaklumkan bahawa terdapat bahan-bahan berunsur Syiah yang dipamerkan di Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012 yang sedang berlangsung di perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV pada masa ini. Bagi pihak kerajaan negeri Kelantan, saya ingin melahirkan rasa dukacita yang teramat sangat di atas sikap peserta ekspo yang nyata sekali tidak menghormati sentimen umat Islam tempatan yang berpegang dengan akidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

Justeru, saya telah mengarahkan agar pihak urusetia memastikan semua bahan-bahan ini diturunkan serta merta dengan seberapa segera serta memastikan perkara ini tidak berulang. Saya merakamkan terima kasih kepada semua pihak yang bertindak segera di dalam memaklumkan perkara ini kepada pihak urusetia khususnya serta pihak kerajaan untuk tindakan.

Pada saya, urusan akidah ialah perkara yang tiada tolak ansur.


Salam hormat,


(DATUK BENTARA SETIA HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)

Bertarikh : 28 Rajab 1433 H bersamaan 18 Jun 2012

dien, saya dah quote kenyataan media Tok Guru..try check balik..
avatar
myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Dodo Don on Mon Jun 18, 2012 9:23 am

Saya dah pernah dengar tentang syiah dalam PAS tapi tak tahu sejauh mana pengaruhnya. TGNA tidak mungkin mampu menghalangnya dgn keadaan beliau sekarang. PAS pusat lebih berkuasa menentukan hala tuju parti itu. Orang No 2 tu bukan calang-calang orang dan boleh menjadi orang no 1 juga. Islam kepartian ini tidak ada erti salah, mereka akan membetulkan juga pendirian mereka.
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ad-Dien on Mon Jun 18, 2012 9:37 am

myzyruz wrote:
Ad-Dien wrote:
ummuyaser wrote:
yat wrote:orang no 2 PAS mesti kena REMOVED, dia lah root cause semua ni, exco yg buat benda ni pun kena removed, kalau serius la, kalau sekadar mintak maaf, forgive and forget, kiss and make up, orang anggap main2 jek, sekdar dengan berkata2, bukan sekali dua benda ni jadik
Pihak pentadbiran PAS kena buat muhasabah semula lah ni...baiki kelemahan yang ada


KENYATAAN MEDIA

Saya dimaklumkan bahawa terdapat bahan-bahan berunsur Syiah yang dipamerkan di Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012 yang sedang berlangsung di perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV pada masa ini. Bagi pihak kerajaan negeri Kelantan, saya ingin melahirkan rasa dukacita yang teramat sangat di atas sikap peserta ekspo yang nyata sekali tidak menghormati sentimen umat Islam tempatan yang berpegang dengan akidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

Justeru, saya telah mengarahkan agar pihak urusetia memastikan semua bahan-bahan ini diturunkan serta merta dengan seberapa segera serta memastikan perkara ini tidak berulang. Saya merakamkan terima kasih kepada semua pihak yang bertindak segera di dalam memaklumkan perkara ini kepada pihak urusetia khususnya serta pihak kerajaan untuk tindakan.

Pada saya, urusan akidah ialah perkara yang tiada tolak ansur.


Salam hormat,


(DATUK BENTARA SETIA HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)

Bertarikh : 28 Rajab 1433 H bersamaan 18 Jun 2012

dien, saya dah quote kenyataan media Tok Guru..try check balik..

tak faham akhi zul.. bleh kasi pencerahan?

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 9:41 am

Ad-Dien wrote:
myzyruz wrote:

dien, saya dah quote kenyataan media Tok Guru..try check balik..

tak faham akhi zul.. bleh kasi pencerahan?[/quote]

maksud Ahmad tu...dia kan dah quote artikel yang sama, kenapa Dien quote lagi...

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ad-Dien on Mon Jun 18, 2012 12:10 pm


takpe..saya ada letak gambar..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by kalepensel on Mon Jun 18, 2012 3:21 pm

insyaallah esok lepas balik sekolah saya pergi tengok dan tangkap gambar sekali apa yang berlaku di sana
avatar
kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 22
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ad-Dien on Mon Jun 18, 2012 3:29 pm

kalepensel wrote:insyaallah esok lepas balik sekolah saya pergi tengok dan tangkap gambar sekali apa yang berlaku di sana

sekolah lagi ke? ok moga dipermudahkan Allah Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ahmad Shamil on Mon Jun 18, 2012 6:07 pm



saya dapat dr fb kelab peminat maulana asri yusof

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)
avatar
Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Nizam on Mon Jun 18, 2012 6:21 pm

Ad-Dien wrote:
myzyruz wrote:
Ad-Dien wrote:
ummuyaser wrote:
yat wrote:orang no 2 PAS mesti kena REMOVED, dia lah root cause semua ni, exco yg buat benda ni pun kena removed, kalau serius la, kalau sekadar mintak maaf, forgive and forget, kiss and make up, orang anggap main2 jek, sekdar dengan berkata2, bukan sekali dua benda ni jadik
Pihak pentadbiran PAS kena buat muhasabah semula lah ni...baiki kelemahan yang ada


KENYATAAN MEDIA

Saya dimaklumkan bahawa terdapat bahan-bahan berunsur Syiah yang dipamerkan di Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012 yang sedang berlangsung di perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV pada masa ini. Bagi pihak kerajaan negeri Kelantan, saya ingin melahirkan rasa dukacita yang teramat sangat di atas sikap peserta ekspo yang nyata sekali tidak menghormati sentimen umat Islam tempatan yang berpegang dengan akidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

Justeru, saya telah mengarahkan agar pihak urusetia memastikan semua bahan-bahan ini diturunkan serta merta dengan seberapa segera serta memastikan perkara ini tidak berulang. Saya merakamkan terima kasih kepada semua pihak yang bertindak segera di dalam memaklumkan perkara ini kepada pihak urusetia khususnya serta pihak kerajaan untuk tindakan.

Pada saya, urusan akidah ialah perkara yang tiada tolak ansur.


Salam hormat,


(DATUK BENTARA SETIA HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)

Bertarikh : 28 Rajab 1433 H bersamaan 18 Jun 2012

dien, saya dah quote kenyataan media Tok Guru..try check balik..

tak faham akhi zul.. bleh kasi pencerahan?

sang pencerah

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Mon Jun 18, 2012 6:53 pm

Nizam wrote:
sang pencerah

Laughing Aik sampai terbawak-bawak ke sini Nizam...?

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Nizam on Mon Jun 18, 2012 6:53 pm

ummuyaser wrote:
Nizam wrote:
sang pencerah

Laughing Aik sampai terbawak-bawak ke sini Nizam...?

tgh download Laughing

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani
avatar
Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ad-Dien on Mon Jun 18, 2012 7:20 pm



Moga Dipermudahkan Allah urusan di negeri kelantan.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by yat on Tue Jun 19, 2012 4:51 am

ada dapt dari FB seseorang yg saya kenal, even lepas statement ni, bahan berunsur syiah masih ada di tapak expo (semalam punya cerita hari ni tak tau)....

saya sound direct jek, takkan tak tau kot....since manhaj PAS dalam kritikan pemerintah depa bagi terbuka, kita bagi la terbuka
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by ummuyaser on Tue Jun 19, 2012 5:12 am

Kita tunggu laporan perkembangan terkini dari Adik kalepensel bila dia balik dari sekolah nanti.... Cool

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/
avatar
ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Dodo Don on Tue Jun 19, 2012 5:18 am

Seorang rakan di tempat kerja bercerita baru saja dia mendengar ceramah syiah dan dia sudah menerima ada kebenaran syiah ni. Nanti saya cuba tanya di mana tempatnya.
avatar
Dodo Don
AHLI
AHLI

Posts : 210
Points : 244
Join date : 26/05/2012

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by faisall on Tue Jun 19, 2012 6:29 am

Dodo Don wrote:Seorang rakan di tempat kerja bercerita baru saja dia mendengar ceramah syiah dan dia sudah menerima ada kebenaran syiah ni. Nanti saya cuba tanya di mana tempatnya.

tolong update lokasi dan info ceramahnya andai kedapatan...

Nak juga saya hadir dengar dan bertanya... Asyik depa je duk mari kacau kuliah kita ~
avatar
faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by yat on Tue Jun 19, 2012 7:09 am

masa UFB datang sini hari tu, seorang yg mix melayu-parsi dapat menerima kesesatan syiah ni, sbelum ini dia ingat syiah mazhab dan boleh ajek, dan tanya ustaz macam mana nak slow talk dgn bapa dia wlaupun bapak dia bukanlah yg extreme, jenis yg follow jek, supaya bapak dia tak kecik hati....
avatar
yat
Moderator
Moderator

Posts : 899
Points : 1144
Join date : 05/12/2011

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Ad-Dien on Tue Jun 19, 2012 8:05 am



Dapat khabar pula yang surat tu sebenarnya bukan dari TGNA sendiri tapi orang lain..Allahua'lam

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien
avatar
Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pesta kebudayaan iran di kelate, guono syaikh?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum