Cadangan forumers

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Cadangan forumers

Post by Nizam on Sat Jun 02, 2012 1:17 pm

First topic message reminder :

Assalammualaikum

Dalam usaha membawa forum ini ke suatu tahap yang baru, cadangan dari forumers adalah suatu yang sangat diperlukan. Dengan ini ana mengalu-alukan sebarang cadangan dari forumers yang budiman, moga ia dapat membantu kami dalam usaha tersebut. buzy

Antara skop cadangan yang diperlukan:

ruangan bahasa arab: bagaimana hendak kita manfaatkan?

Perlukah ruangan khusus untuk muslimah?


_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down


Re: Cadangan forumers

Post by helper on Mon Jun 11, 2012 10:53 am

yang tak kawen je laa letak pic... yang dah kawen.. kasi option laaa.... Razz Razz

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abuzaid65 on Mon Jun 11, 2012 11:24 am

helper wrote:yang tak kawen je laa letak pic... yang dah kawen.. kasi option laaa.... Razz Razz

sokong 100% terbaik

abuzaid65
AHLI
AHLI

Posts : 134
Join date : 03/12/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by alDayyan on Fri Dec 14, 2012 9:25 am

saya cadangkan agar theme forum ni ditukar setiap 3 bulan sekali...adakah forumotion mempunyai theme2 yg cantik dna sejuk mata memandang?

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Join date : 25/05/2012

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by hafiz on Sat Sep 14, 2013 3:17 pm

Assalamualikum. sekadar ingin bertanya. tidak tahulah saya di ruang yang betul tetapi saya perasan ketika melayari forum ini, ada keluar iklan2 yang menunjukkan aurat. saya cuma rasa x patut je. atau adakah ini di komputer saya sahaja atau adakah ia sesuatu yang tidak boleh dikawal? sekadar memberitahu...Smile 

hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 388
Points : 709
Join date : 15/06/2013

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Sat Sep 14, 2013 3:27 pm

tak boleh kawal sbb kita guna benda FREE...hehehe

cobaan...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by alDayyan on Mon Sep 16, 2013 11:17 am

hafiz wrote:Assalamualikum. sekadar ingin bertanya. tidak tahulah saya di ruang yang betul tetapi saya perasan ketika melayari forum ini, ada keluar iklan2 yang menunjukkan aurat. saya cuma rasa x patut je. atau adakah ini di komputer saya sahaja atau adakah ia sesuatu yang tidak boleh dikawal? sekadar memberitahu...Smile 
salam..

saudara hafiz boleh gunakan pelayar (browser) mozilla firefox atau google chrome dan install add on seperti adblock plus, ghostery dan yg seangkatan dengannya utk mengelakkan dari iklan2 tersebut dipaparkan.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by alDayyan on Mon Sep 16, 2013 11:19 am

perpindahan ke forum atau hosting berbayar akan di usahakan selewat2nya akhir tahun ini..insyaAllah..

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Mon Sep 16, 2013 7:14 pm

Like 

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Tue Sep 17, 2013 12:54 pm

Moga Allah permudahkan urusan

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Mohamad hafiz on Tue Sep 17, 2013 6:35 pm

terbaik 

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by mdazam54 on Thu Sep 19, 2013 4:09 am

alDayyan wrote:perpindahan ke forum atau hosting berbayar akan di usahakan selewat2nya akhir tahun ini..insyaAllah..
Like 
walaupun tuan THTL Alhamdulillah sekarang dah nampak kukuh dari segi kewangan, ada baiknya forumers support jugak,,,,,,,, Salam 

mdazam54
AHLI
AHLI

Posts : 32
Points : 36
Join date : 10/06/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Thu Sep 19, 2013 11:01 am

tak juga...sekarang financial burden, sedang buat rumah di Kelate...huhuhu..dah 80% siap...banyak kos dan dah overbudget...mungkin kena sambung kontrek lagi dgn saudi..tapi kos web ni rasanya boleh managed...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by mdazam54 on Thu Sep 19, 2013 12:12 pm

tak apa syaikh, letak saja account no, nanti ada la mamat yg akan bank in,,,,,,,, kat sini, InsyaALLAH ramai yg murah hati

Salam

mdazam54
AHLI
AHLI

Posts : 32
Points : 36
Join date : 10/06/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by thtl on Fri Sep 20, 2013 10:12 pm

Kita tunggu costing dari team website baru

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ad-Dien on Tue Sep 24, 2013 8:16 pm

moga Allah permudahkan laman maya ini sebagai medan dakwah kita semua biiznillah.

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abu_aisyah on Wed Sep 25, 2013 4:58 pm

alDayyan wrote:perpindahan ke forum atau hosting berbayar akan di usahakan selewat2nya akhir tahun ini..insyaAllah..
Like 

al-dayyan ni sil ke?

_________________
www.facebook.com/syafiqabuhasan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abubakar on Wed Oct 02, 2013 6:51 pm

Saya cadangkan supaya setiap kali ditaip nama Nabi Muhammad ataupun Rasulullah akan automatik keluar perkataan صلى الله عليه وسلم pada posting.‎

_________________
Ya Allah ajarkanlah aku perkara yg aku masih jahil dan ingatkanlah aku mengenai apa yg aku lupa.

abubakar
AHLI
AHLI

Posts : 262
Points : 314
Join date : 06/07/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by ZulQ on Mon Oct 07, 2013 7:31 am

Assalamualaikum,

Saya cadangkan thread mimpi tajuknya dimulakan dengan tag [Mimpi]. Secara peribadi saya tak layan thread mimpi, kadang-kadang tersilap tekan kerana tajuk thread kerana menganggap benda itu benar.

ZulQ
AHLI
AHLI

Posts : 163
Points : 244
Join date : 28/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by abufaqeeh on Fri Oct 11, 2013 3:28 am

saya cadangkan buat BAJU T SHIRT, kalau jumpa kat luar boleh tegur, awak ahli forum thtl ke? Ya. (contoh perbualan)

Clap Smile 

abufaqeeh
AHLI
AHLI

Posts : 48
Points : 55
Join date : 25/05/2012
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Mohamad hafiz on Fri Oct 11, 2013 5:03 pm

saya pun mahu T-shirt tu ><, heheh, klu jumpa saya, tegur2 lh ye Wink

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Oct 13, 2013 7:40 pm

Tidak keberatan mohon install arabic keyboard punya plug in


_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by ummuyaser on Mon Oct 14, 2013 4:45 am

Selain daripada buat t-shirt, ana cadangkan buat cap(topi) atau hand band atau mafla, jaket.

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Mohamad hafiz on Mon Oct 14, 2013 5:22 am

Like 

_________________
"Memberi contoh dengan perbuatan adalah lebih baik daripada memberi contoh dengan perkataan." ~ Al-Ghazali

Mohamad hafiz
AHLI
AHLI

Posts : 867
Points : 1201
Join date : 23/01/2013
Age : 21
Location : Mukah

http://bloginformasiterkini.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by alDayyan on Mon Oct 14, 2013 6:34 am

abu_aisyah wrote:
alDayyan wrote:perpindahan ke forum atau hosting berbayar akan di usahakan selewat2nya akhir tahun ini..insyaAllah..
Like 

al-dayyan ni sil ke?
rabbit 

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by alDayyan on Mon Oct 14, 2013 6:50 am

pada pendapat saya,,

nak buat t-shirt cap dan sebagainya boleh.. tp kita kena ada logo rasmi untuk forum kita. untuk makluman semua, forum baru kita akan dilancarkan seawal2nya tahun depan. pada 01-01-2014 (setelah mengambil kira pelbagai faktor tertentu).
maka kita ada beberapa bulan saja lagi utk merealisasikan apa yg kita maukan dalam forum baru kita nanti.

Saya dah pun hubungi kawan saya yg menyediakan perkhidmatan webhost ni. Beliau cuma tunggu greenlight dari kita semua saja.

Oleh yg demikian, kepada sesiapa yg hendak menyumbang dana dari segi webhost payment, atau ingin beriklan adalah amat dialu2kan.

Kita akan menggunakan software berforum mybb, yg free je la..huhu..

kepada sesiapa yg berhasrat nak menyumbang premium theme ke, plugin ke..adalah di alu2kan dan kita akan kreditkan nama penyumbang tersebut. Smile

Ada sebarang cadangan? boleh kemukakan.

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Ahmad Shamil on Sun Oct 20, 2013 7:37 am

dah boleh buat countdown Smile

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Nizam on Sun Oct 20, 2013 4:58 pm

Pendapat ana gunakan yang free dulu dan web hosting yang murah dulu. Kemudian kita tengok sambutan.

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan forumers

Post by Sponsored content Today at 9:08 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum