inikah perempuan

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

inikah perempuan

Post by seijiseimura84 on Tue Jun 05, 2012 5:27 pm

First topic message reminder :

http://www.al-fikrah.net/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=27&id=17698&Itemid=205#17700

Maaf saya susah nak copy paste semua paslapkai hset

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down


Re: inikah perempuan

Post by thtl on Fri Jun 08, 2012 11:55 am

kalau ikut salafsoleh, yang paling giat menjodohkan orang ialah ketua kerajaan, MP, ADUN, TG, syaikh2...
kemudian ibubapa, ibubapa kena main peranan besar utk buat kontek dan mencari jodoh utk anak perempuan mereka, ini tradisi org arab, sbb mereka nak jaga nasab dan kabilah mereka...

kita kat malaysia, mmg tak ada budaya camni..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by aniliaz on Fri Jun 08, 2012 11:57 am

thtl wrote:kalau ikut salafsoleh, yang paling giat menjodohkan orang ialah ketua kerajaan, MP, ADUN, TG, syaikh2...
kemudian ibubapa, ibubapa kena main peranan besar utk buat kontek dan mencari jodoh utk anak perempuan mereka, ini tradisi org arab, sbb mereka nak jaga nasab dan kabilah mereka...

kita kat malaysia, mmg tak ada budaya camni..

Ustaz buatla..hehe Razz

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Join date : 27/03/2012

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by thtl on Fri Jun 08, 2012 12:00 pm

sedang mengorak langkah ke arah itu, mula-mula kita kena ada website proper dan kemudian kena ada Lujnah-lujnah atau Unit-unit, dan salah satu yg akan tubuhkan kelak ialah Lujnah Jodoh ni. dulu saya pernah iniatiate kat afn 1.0, tapi tak ada sambutan. akhirnya tutup dan dibubarkan.
kita kena study beberapa agensi jodoh yang berjaya...kena tengok apa faktur yg membuatkan mereka berjaya...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by Ad-Dien on Fri Jun 08, 2012 1:50 pm

thtl wrote:sedang mengorak langkah ke arah itu, mula-mula kita kena ada website proper dan kemudian kena ada Lujnah-lujnah atau Unit-unit, dan salah satu yg akan tubuhkan kelak ialah Lujnah Jodoh ni. dulu saya pernah iniatiate kat afn 1.0, tapi tak ada sambutan. akhirnya tutup dan dibubarkan.
kita kena study beberapa agensi jodoh yang berjaya...kena tengok apa faktur yg membuatkan mereka berjaya...

kalau ada Lajnah tu kat forum ni saya tak nak terlibat sama sekali.. tak mau masuk campur naa :study:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by aniliaz on Fri Jun 08, 2012 1:52 pm

Ad-Dien wrote:
thtl wrote:sedang mengorak langkah ke arah itu, mula-mula kita kena ada website proper dan kemudian kena ada Lujnah-lujnah atau Unit-unit, dan salah satu yg akan tubuhkan kelak ialah Lujnah Jodoh ni. dulu saya pernah iniatiate kat afn 1.0, tapi tak ada sambutan. akhirnya tutup dan dibubarkan.
kita kena study beberapa agensi jodoh yang berjaya...kena tengok apa faktur yg membuatkan mereka berjaya...

kalau ada Lajnah tu kat forum ni saya tak nak terlibat sama sekali.. tak mau masuk campur naa :study:

Kenapa?

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by thtl on Fri Jun 08, 2012 1:57 pm

sebab yg cun admin akan sapu dulu

Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by aniliaz on Fri Jun 08, 2012 2:03 pm

thtl wrote:sebab yg cun admin akan sapu dulu

Laughing

Bijak..bijak...hehehe KohKohKoh

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by Ad-Dien on Fri Jun 08, 2012 2:06 pm

mana ada.. sebab saya ni bukanlah apa-apa sangat dan saya ni masih mentah.. tak boleh urus perkara begitu. Orang yang lebih dewasa diutamakan

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by aniliaz on Fri Jun 08, 2012 2:08 pm

Ad-Dien wrote:mana ada.. sebab saya ni bukanlah apa-apa sangat dan saya ni masih mentah.. tak boleh urus perkara begitu. Orang yang lebih dewasa diutamakan

Betul2.. ustaz ni, jgnla menyakat dien ni..cian dia.. cuma dia nak ustaz yg uruskan hal ehwal jodoh utk dia..hehe Razz

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by ummuyaser on Fri Jun 08, 2012 2:08 pm

aniliaz wrote:

Kenapa?
Ad-dien tu tak nak konsentrasi dia terganggu oleh 'Mataa'uddunya'lah tuu....

_________________
http://www.islamweb.net/womane/
http://www.saaid.net/
http://suriaterang.blogspot.com/

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by thtl on Fri Jun 08, 2012 2:09 pm

itu by default dien...

org bujang mmg ditegah mengendalikan Lujnah baitul muslim. org bujang akan diuruskna oleh Lujnah tu. ini bermakna dien pun akan menjadi calon, bukan pengurus Lujnah...


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by Ad-Dien on Fri Jun 08, 2012 3:01 pm



jadi calon pon tak mau masuk campur...huhu..

kak UY semacam mengerti.. Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by thtl on Fri Jun 08, 2012 3:06 pm

dien special kes..

dia bukan mencari, tapi dia akan dicari. ada org nak meng"offer" kan diri dia..
dien ni ada iras2 kes Nabi Yusof sikit...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by aniliaz on Fri Jun 08, 2012 3:08 pm

thtl wrote:dien special kes..

dia bukan mencari, tapi dia akan dicari. ada org nak meng"offer" kan diri dia..
dien ni ada iras2 kes Nabi Yusof sikit...
Orang2 beriman lagi bertakwa ni kan ramai yg sayang..banyak kasih sayang nak tertumpahla tu ustaz...hehe tahniah2.. Smile

aniliaz
AHLI
AHLI

Posts : 234
Points : 252
Join date : 27/03/2012
Location : Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by ummuyaser on Fri Jun 08, 2012 4:06 pm

aniliaz wrote:
thtl wrote:dien special kes..

dia bukan mencari, tapi dia akan dicari. ada org nak meng"offer" kan diri dia..
dien ni ada iras2 kes Nabi Yusof sikit...
Orang2 beriman lagi bertakwa ni kan ramai yg sayang..banyak kasih sayang nak tertumpahla tu ustaz...hehe tahniah2.. Smile

Aduuh...ujian besar ni Dien...

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by Ad-Dien on Fri Jun 08, 2012 4:16 pm



Izinkan saya "lari" dari tread ni yek... jumpa di tread lain.. huhu Embarassed Embarassed

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by thtl on Fri Jun 08, 2012 4:20 pm

ya, dien disyorkan masuk penjara spt Imam ibn Taymiyah... Laughing

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: inikah perempuan

Post by Sponsored content Today at 7:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum