Cadangan Dan Undian Nama Forum

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Cadangan Dan Undian Nama Forum

10% 10% 
[ 3 ]
10% 10% 
[ 3 ]
7% 7% 
[ 2 ]
0% 0% 
[ 0 ]
40% 40% 
[ 12 ]
3% 3% 
[ 1 ]
30% 30% 
[ 9 ]
 
Total Votes : 30

Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 8:38 pm

First topic message reminder :

Cadangan Dan Undian Nama Forum


Last edited by Ad-Dien on Fri Jun 15, 2012 7:53 pm; edited 4 times in total

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down


Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by helper on Tue Jul 31, 2012 6:06 am

Bila nk start buat forum, pak thtl?

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue Jul 31, 2012 6:08 am

buat masa ni tangguh sebab ana aibuk dgn kerjaya, ini kerana nak bangunkan laman web fiqh memerlukan beberapa Panel fiqh secara fulltime. ana ni semakin lama di saudi akan semakin sibuk dgn kerja.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by alDayyan on Fri Dec 14, 2012 9:22 am


salam semua...
oleh yg demikian..apakah akan menjadi kenyataan bila kita pindah ke paid server dgn formal forum platform?

bagaimana dgn perancangan tersebut? agak2 bila akan dilaksanakan nanti? :?:

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Join date : 25/05/2012

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Fri Dec 14, 2012 10:15 am

sil wrote:
salam semua...
oleh yg demikian..apakah akan menjadi kenyataan bila kita pindah ke paid server dgn formal forum platform?

bagaimana dgn perancangan tersebut? agak2 bila akan dilaksanakan nanti? :?:

Menunggu arahan daripada Ustaz Smile

InsyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by alDayyan on Fri Dec 14, 2012 10:54 am

Ad-Dien wrote:
sil wrote:
salam semua...
oleh yg demikian..apakah akan menjadi kenyataan bila kita pindah ke paid server dgn formal forum platform?

bagaimana dgn perancangan tersebut? agak2 bila akan dilaksanakan nanti? :?:

Menunggu arahan daripada Ustaz Smile

InsyaAllah

saya rasa sebaiknya boleh pilih tarikh tahun baru nanti..senang nak diingat dan senang nak dikenang..hehe,, Smile

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by helper on Fri Dec 14, 2012 10:58 am

apa kata 1-1-2013

helper
Helper
Helper

Posts : 240
Points : 353
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri Dec 14, 2012 11:56 am

lebih baik 1 Julai 2013. saya pun habis kontrek dgn saudi arabia dan berada di Malaysia. buat masa ni, saya x ada banyak masa berforum dan tiada rujukan kitab-kitab serta kebanyakan soalan hanyalah esputar MIMPI aje

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Fri Dec 14, 2012 7:36 pm

thtl wrote:lebih baik 1 Julai 2013. saya pun habis kontrek dgn saudi arabia dan berada di Malaysia. buat masa ni, saya x ada banyak masa berforum dan tiada rujukan kitab-kitab serta kebanyakan soalan hanyalah esputar MIMPI aje

Oh kejap je ek kat sane.. ingatkan 10 tahun ke kat sana..hehe

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri Dec 14, 2012 7:59 pm

Tak bawak anak bini mana tahan dien oi...maksima kalau saudi re-offer good package ialah sehingga June 2014..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Fri Dec 14, 2012 8:25 pm

thtl wrote:Tak bawak anak bini mana tahan dien oi...maksima kalau saudi re-offer good package ialah sehingga June 2014..

Depa nak saya plak kot pi sana..hehe just berangan~~ Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Fri Dec 14, 2012 9:21 pm

sapa-sapa pon boleh mai, dok ada dekat dgn 9 juta pekerja asing di KSA laani..
cuma kalau ada phD, mmg ahlan wasahlan, kalau ada masters, dalam bidang yg saudi tak cukuplah, Engineering (oil n gaz), doctors, IT, Researchers, scientists...

kalau nak masuk IPTA saudi, sebaiknya kena ada phD..tapi bukan dalam bidang agama.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by NAZ on Sat Dec 15, 2012 7:44 am

thtl wrote:lebih baik 1 Julai 2013. saya pun habis kontrek dgn saudi arabia dan berada di Malaysia. buat masa ni, saya x ada banyak masa berforum dan tiada rujukan kitab-kitab serta kebanyakan soalan hanyalah esputar MIMPI aje

Sokong.

Harap disebarkan semasa pelancaran nya.

wslm

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by alDayyan on Sat Dec 15, 2012 8:07 am

ohh..kalau mcm tu sempat lagi la nak buat research apa2 yg patut..Smile

pak syeikh ngajar kat sana gaji tinggi x dari mengajar kat sini?

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Sat Dec 15, 2012 10:44 am

sil,

sini tak ngajor, jadi consultant. Jazan University ni university baru, ana sedang buat proposal supaya universiti ni dapat akreditasi dari Lembaga Akreditasi KSA.
Pay lebih tinggi, zero income tax dan yg bagusnya cuti 4 bulan setengah berbayar

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by abu_aisyah on Sun Dec 16, 2012 5:57 am

OT:rakyat malaysia ade yg belajar disana ke?ade kos ape di U jizan tu?

selalu di saudi ana tahu ade 3 U je ustaz2 kite ni,Riyadh,umml qura,madinah.selain dari tu ape ye?ke 3 tu utk jurusan agama?

_________________
www.facebook.com/syafiqabuhasan

abu_aisyah
AHLI SETIA
AHLI SETIA

Posts : 762
Points : 978
Join date : 03/06/2012
Age : 30
Location : bandar baru bangi, bandar tun razak

http://www.facebook.com/eveekids

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Sun Dec 16, 2012 9:21 am

Rakyat malaysia di sini cuma dua family Melayu je..
Jizan U (www.jazanu.edu.sa) ni ada 25 faculties dari liberal arts sampai medicine.
fakulti agama tak dak, ini universiti moden in arabic n english medium

jurusan agama mmg di Madinah, Mecca dan Riyadh ajelaa..tapi buat masa ni KSA lebih fokus membangunkan universiti2 moden dalam bidang enginering, medicine dan IT.


thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by NAZ on Sun Dec 16, 2012 3:45 pm

Di Madinah ada Univ Taibah. Kat situlah Prof Kamil (penulis travelog haji) mengajar sekarang ni.

Masa kat Madinah sempat dengar ceramah beliau di hottel tempat jemaah malaysia menginap...so touching..

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Sun Dec 16, 2012 9:22 pm

Ya sahih, Univ Tayyibah (eng: Taibah) juga sama konsep dgn Univ Jazan...offering engineering, liberal arts, medicine, IT...ia ada branch di Yanbu..200KM dr Madinah dalam dwi bahasa: english n arabic.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Sat Dec 22, 2012 2:20 pm

Apa cer laman web baru?

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Sat Dec 22, 2012 9:15 pm

Laman web baru: ditanggungkan/postpone, sebab:

1. thtl belum abis kontrak kerja dgn kerajaan arab saudi

2. kurang sambutan dalam isu2 fiqh, cuma banyak dalam bab mimpi je..

3. tak ada panel lain yg free

4. tak ada dedicated web-team utk up-grade dan maintenance

Maka jika forum sekarang crash, maka semua databasenya akan lesap...




thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by NAZ on Sun Dec 23, 2012 8:16 am

thtl wrote:Laman web baru: ditanggungkan/postpone, sebab:

1. thtl belum abis kontrak kerja dgn kerajaan arab saudi

2. kurang sambutan dalam isu2 fiqh, cuma banyak dalam bab mimpi je..

3. tak ada panel lain yg free

4. tak ada dedicated web-team utk up-grade dan maintenance

Maka jika forum sekarang crash, maka semua databasenya akan lesap...

Harap thtl tidak berundur.

Sayang jika seorang individu yg dikenali sebagai the "cyber legend" nak berhenti dari arena cyber ini..

Wallahualam.


_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Sun Dec 23, 2012 9:06 am

Thtl kena wat akaun fb atau twitter

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Sun Dec 23, 2012 10:03 am

Hajjah N,

bukan berundur tapi berehat seketika demi kerjaya dan shoru..hehehe. Banyak lagi bidang yg saya belum serius terokai, antaranya penulisan buku.



2. akaun FB/Twitter, mungkin dalam masa terdekat

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by NAZ on Mon Dec 24, 2012 6:11 am

Ramai yg tulis buku menyambil nyambil dengan FB dan Tweet. Contoh. Ustaz Zaharudin, Dr Maza, Ustaz Alamgiri..etc..etc...

Mereka pun tak lah 24/7 ...tapi cara penyampaian dan penulisan mereka sentiasa dinanti.

Sangat bermanfaat.

WSLM

_________________
نورعينى احمد
:heart:

NAZ
Muslimah
Muslimah

Posts : 215
Points : 305
Join date : 26/11/2011
Location : De'Cini

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Mon Dec 24, 2012 10:55 am

Nampaknya kena try opsen FB pulak

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Wed Dec 26, 2012 12:35 pm

thtl wrote:Nampaknya kena try opsen FB pulak

NAk saya buatkan? Smile :lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Wed Dec 26, 2012 3:02 pm

Tangguh dulu, ana ada major projek dgn Jazan U yg nak kena siapkan...takut tak terlayan FB/Twitter nanti...biula dah ready ana habaq

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by alDayyan on Mon Oct 14, 2013 7:05 am

bicarasunnah.net
Like Like Like 

_________________
Jazakallah  kerana menjawab persoalan saya.. Semoga Allah merahmati kita semua.  Smile
Jemput LIKE   Like  fanpage
KOLEKSI HADIS PALSU DAN KISAH ISRAELIYAT.

alDayyan
Helper
Helper

Posts : 562
Points : 771
Join date : 25/05/2012
Age : 47
Location : 127.0.0.1

http://www.bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Sponsored content Today at 12:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum