Cadangan Dan Undian Nama Forum

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Cadangan Dan Undian Nama Forum

10% 10% 
[ 3 ]
10% 10% 
[ 3 ]
7% 7% 
[ 2 ]
0% 0% 
[ 0 ]
40% 40% 
[ 12 ]
3% 3% 
[ 1 ]
30% 30% 
[ 9 ]
 
Total Votes : 30

Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Thu May 24, 2012 8:38 pm

First topic message reminder :

Cadangan Dan Undian Nama Forum


Last edited by Ad-Dien on Fri Jun 15, 2012 7:53 pm; edited 4 times in total

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down


Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Sun May 27, 2012 9:41 pm

thtl wrote:tp para pengundi x nak..

baru tukar undi Smile
tak mengapa, itu hak pengundi.
Setiap pengundi ada hak masing-masing, kita menghormatinya. Kalau lepas undian, jika perlu kita adakan pula syura untuk memilih mana yang terbaik.. mungkin ambil top 3, top 2.. sekadar pandangan saya sahaja..

Saya fikir syura memberi manfaat buat semua pihak, insyaAllah

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Join date : 24/11/2011

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by faisall on Mon May 28, 2012 6:00 am

thtl wrote:tp para pengundi x nak..

Memang tak nak ~
Yakin dan percaya, bakal bertembung kemudian hari ~

~ vote bicarasunnah.net ~

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by salmonella on Mon May 28, 2012 6:36 am

Saya lebih suka jika namanya ada "al" di depan, senang nak dibuat singkatannya seperti AFN, AAN dan lain2... Contoh, al-ikhwah.net lebih senang dipanggil sebagai AIN.

salmonella
Moderator
Moderator

Posts : 47
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Mon May 28, 2012 7:58 am



Alhamdulillah..banyak pendapat terhasil disini..saya melihat ada kesinambungan dengan fiqh ikhtilaf yang sedang saya belajar.. Alhamdulillah, teruskan mengundi dan memberi pendapat masing-masing

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by myzyruz on Tue May 29, 2012 9:22 am

=Dinaikkan=


Undian akan ditutup tidak lama lagi, diharap ahli-ahli dapat menyumbang idea dan cadangan bagi nama baru bagi forum yang akan dibina kelak, in syaAllah..

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 9:31 am

bicarasunnah blogspot dah ada rupanya..

tapi geng zamihan

Laughing

bicarasunnahblogspot

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by myzyruz on Tue May 29, 2012 9:36 am

errr..
kena lah cari nama lain yg lebih universal dan belum digunakan.. hehe
THTL xde ke cadangan lain?

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 9:38 am

ada lagi 4 pilihan kat atas nun

1sunnah dan
Iluvsunnah.net

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 12:07 pm

thtl wrote:

1sunnah dan
Iluvsunnah.net

Saya pun cenderung ke arah 2 ini.. nanti kita tunggu pendapat semua yang terlibat insyaAllah

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 12:28 pm

kalau bicarasunnah dah diambil oleh blogger asya'irah, kita tak boleh lagi nak register sbg web ke?

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by faisall on Tue May 29, 2012 1:20 pm

al-risalah.net?

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 1:37 pm

al-risalah.org dah ada

al-resalah.net (arabic) pun dah ada

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by faisall on Tue May 29, 2012 1:44 pm

thtl wrote:al-risalah.org dah ada

al-resalah.net (arabic) pun dah ada

al-risalah.net lain dari di atas ~ lagipun versi malaysia + malay language

dan namanya bersifat universal dan abstrak ~

Bagi orang agama, ada takwilannya ~ bagi orang awam, juga ada takwilannya ~

faisall
AHLI
AHLI

Posts : 76
Points : 82
Join date : 25/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 1:53 pm

insyaAllah akan kita ambil kira

1. bicarasunnah
2. Iluvsunnah
3. 1sunnah
4. al-risalah.net

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by myzyruz on Tue May 29, 2012 6:09 pm

minta ad-dien tambah al-risalah.net dalam senarai vote..
macam best je al-risalah.net ni (ARN) hehe..

myzyruz
Moderator
Moderator

Posts : 137
Points : 205
Join date : 25/11/2011
Age : 31
Location : Kelantan

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Tue May 29, 2012 6:19 pm

myzyruz wrote:minta ad-dien tambah al-risalah.net dalam senarai vote..
macam best je al-risalah.net ni (ARN) hehe..

Betoi betoi betoi

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by ummuyaser on Tue May 29, 2012 6:43 pm

Penyu wrote:
myzyruz wrote:minta ad-dien tambah al-risalah.net dalam senarai vote..
macam best je al-risalah.net ni (ARN) hehe..

Betoi betoi betoi

Ha ah,akak pun rasa bunyinya macam best je terbaik ....

ummuyaser
Moderator
Moderator

Posts : 456
Points : 570
Join date : 24/11/2011
Location : Seremban

http://www.islamweb.net/womane/

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 6:48 pm

ummuyaser wrote:
Penyu wrote:
myzyruz wrote:minta ad-dien tambah al-risalah.net dalam senarai vote..
macam best je al-risalah.net ni (ARN) hehe..

Betoi betoi betoi

Ha ah,akak pun rasa bunyinya macam best je terbaik ....

Sudah ditambah, dilanjutkan sehingga 1 minggu/ 7 hari lagi

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by salmonella on Tue May 29, 2012 6:50 pm

ARN! rabbit

Pakat2 tukar undi semua

salmonella
Moderator
Moderator

Posts : 47
Points : 61
Join date : 24/11/2011
Age : 29
Location : Ampang

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Nizam on Tue May 29, 2012 6:53 pm

salmonella wrote:ARN! rabbit

Pakat2 tukar undi semua

dah tukar ke al-risalah Laughing

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by mauswah on Tue May 29, 2012 7:39 pm

Macam bagus juga al-risalah.net. Smile

mauswah
AHLI
AHLI

Posts : 64
Points : 82
Join date : 22/05/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 7:41 pm

risalah, manhaj, fikrah..lebih kurang aje tu...
mungkin kita elakkan "sunnah"

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by mauswah on Tue May 29, 2012 7:48 pm

thtl wrote:risalah, manhaj, fikrah..lebih kurang aje tu...
mungkin kita elakkan "sunnah"

Ya, betul tu, syeikh. Lebih kurang sama je nama tu. Ya, sebolehnya kita elakkan perkataan sunnah. Agar lebih ringan didengar nama seperti risalah dan mudah untuk orang layari.

mauswah
AHLI
AHLI

Posts : 64
Points : 82
Join date : 22/05/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by mauswah on Tue May 29, 2012 7:48 pm

thtl wrote:risalah, manhaj, fikrah..lebih kurang aje tu...
mungkin kita elakkan "sunnah"

Ya, betul tu, syeikh. Lebih kurang sama je nama tu. Ya, sebolehnya kita elakkan perkataan sunnah. Agar lebih ringan didengar nama seperti risalah dan mudah untuk orang layari.

mauswah
AHLI
AHLI

Posts : 64
Points : 82
Join date : 22/05/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by zikrulmaut_sm on Tue May 29, 2012 7:49 pm

macam dah ada je al-risalah.net

tapi dalam bahasa Arab:

http://www.alresalah.net/

_________________
[Takkan beribadat pun berdosa?]

عن سعيد بن المسيب أنه رأى رجلا يصلي بعد طلوع الفجر أكثر من ركعتين يكثر فيها الركوع والسجود فنهاه. فقال: يا أبا محمد! أيعذبني الله على الصلاة؟! قال: لا ولكن يعذبك على خلاف السنة.
روى البيهقي بسند صحيح

Dari Said bin Musayyib, ia melihat seorang lelaki menunaikan shalat setelah terbit fajar lebih dari dua rakaat, ia memanjangkan rukuk dan sujudnya. Akhirnya Said bin Musayyib pun melarangnya. Orang itu berkata: “Wahai Abu Muhammad, apakah Allah akan menyiksaku karena shalat? “Beliau menjawab: "Tidak, tetapi Allah akan menyiksamu karena menyelisihi As-Sunnah”.

[ Hadits sahih riwayat Baihaqi dalam "As Sunan Al Kubra" II/466, Khatib Al Baghdadi dalam "Al Faqih wal mutafaqqih" I/147, Ad Darimi I/116].

zikrulmaut_sm
AHLI
AHLI

Posts : 513
Points : 765
Join date : 25/11/2011

http://facebook.com/syazwanmisran

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by mauswah on Tue May 29, 2012 7:52 pm

zikrulmaut_sm wrote:macam dah ada je al-risalah.net

tapi dalam bahasa Arab:

http://www.alresalah.net/

Tak apa. Itu web dalam bahasa Arab. Ini pula web kita dalam bahasa Melayu. Smile

mauswah
AHLI
AHLI

Posts : 64
Points : 82
Join date : 22/05/2012

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Ad-Dien on Tue May 29, 2012 8:05 pm



Saya tak kisah, semua terserah kepada ijmak

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by thtl on Tue May 29, 2012 8:09 pm

bila PRU mana ada ijmak dien,

ia adalah simple majoriti atau Jumhur al-sahl

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Cadangan Dan Undian Nama Forum

Post by Sponsored content Today at 12:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum