Tak fhm dengan perangai perempuan

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by seijiseimura84 on Mon Apr 09, 2012 5:40 pm

First topic message reminder :

Kekandang saya tak fhm peangai perempuan
Bila first tegur dia, dan dia tahu saya suka dia,
mula2 mcm jual mahal
Jawab pun macam tak nak layan kita....mcm sombong
Setiap kalu aku tegur dia je....mesti layan aku mcm tak nak layan
Tapi setelah beberapa minggu lama tak tegur...
tiba2 aik .... perangainya mcm suka kat saya pula....
bila tegur pun , boleh mesra, boleh mix, boleh share perasaan
tak fhm....tak fhm......

seijiseimura84
AHLI
AHLI

Posts : 472
Points : 779
Join date : 27/11/2011

Back to top Go down


Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Wed Apr 11, 2012 7:01 pm

umur 40 baru nak bercintan?

cinta usia 40, kawin umur 45, anak lahir, dien dan umur 47 tahun..anak nak ambik spm, dien dah uban...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by kalepensel on Wed Apr 11, 2012 7:17 pm

thtl wrote:aik, aisyah (ummul mukminin), usia 9 tahun dah jatuh cinta dengan Nabi saw...camna tu.

namun, buat masa ni spt juga dien al-kardawi, fokus kpd cinta ilmu dulu.

yg di boldtu pun nama kakak saya

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Join date : 30/01/2012

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by kalepensel on Wed Apr 11, 2012 7:19 pm

thtl wrote:umur 40 baru nak bercintan?

cinta usia 40, kawin umur 45, anak lahir, dien dan umur 47 tahun..anak nak ambik spm, dien dah uban...

abang dien ni umo berapa?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Join date : 30/01/2012

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Wed Apr 11, 2012 7:24 pm

dien ni muda sangat, awal 20'an

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by kalepensel on Wed Apr 11, 2012 7:25 pm

thtl wrote:dien ni muda sangat, awal 20'an

yang dalam avatar dia tu gambar dia ke?

kalepensel
AHLI
AHLI

Posts : 176
Points : 260
Join date : 30/01/2012
Age : 21
Location : Kota Bharu, Kelantan

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Wed Apr 11, 2012 7:31 pm

itu avatar pak arab saudi.
dien rasa terkilan kat Tuhan, kenapa tak jadikan rupanya camtu..kohkoh

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Wed Apr 11, 2012 7:52 pm

thtl wrote:umur 40 baru nak bercintan?

cinta usia 40, kawin umur 45, anak lahir, dien dan umur 47 tahun..anak nak ambik spm, dien dah uban...

hehe..sebab banyak bercinta ngan kitab lah Smile


kalepensel wrote:
thtl wrote:aik, aisyah (ummul mukminin), usia 9 tahun dah jatuh cinta dengan Nabi saw...camna tu.

namun, buat masa ni spt juga dien al-kardawi, fokus kpd cinta ilmu dulu.

yg di boldtu pun nama kakak saya

Ohh..nama isteri nabi jugak..pandai ustaz tuu bagi contoh yek.. Smile


kalepensel wrote:
thtl wrote:umur 40 baru nak bercintan?

cinta usia 40, kawin umur 45, anak lahir, dien dan umur 47 tahun..anak nak ambik spm, dien dah uban...

abang dien ni umo berapa?

Umur tahun ni 22..tapi tak sampai lagi..jadi 21 beberapa bulan.. Smile



thtl wrote:itu avatar pak arab saudi.
dien rasa terkilan kat Tuhan, kenapa tak jadikan rupanya camtu..kohkoh


Ini khabar yang maudhu' wa la asl lahu..sanadnya majhul..hehe...khabar ni mardud Smile KohKohKoh :lol!:

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Zarina on Sat Jun 02, 2012 1:17 pm

hurmm.. biaser lah perempuan mmg suka jual mahal.tp sbnrnya dia mmg suka kat awak. Dia nak awak usaha lebih pikat dia. bwu gentlemen. So, amik tips ni. :)

Zarina
AHLI
AHLI

Posts : 16
Points : 22
Join date : 24/05/2012
Location : Perak

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Nizam on Sat Jun 02, 2012 1:27 pm

Rinn wrote:hurmm.. biaser lah perempuan mmg suka jual mahal.tp sbnrnya dia mmg suka kat awak. Dia nak awak usaha lebih pikat dia. bwu gentlemen. So, amik tips ni. Smile

Mungkin boleh terus lamar kat parents dia Laughing

_________________
Add Facebook: http://www.facebook.com/albaghani

Nizam
Admin
Admin

Posts : 885
Points : 1174
Join date : 24/11/2011
Age : 32
Location : Bagan

http://bicarathtl.forumms.net

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Zarina on Sat Jun 02, 2012 2:19 pm

Hahaha. boleh lagi bagus. memang patut mcm tu pun zaman sekarang ni. :D

Zarina
AHLI
AHLI

Posts : 16
Points : 22
Join date : 24/05/2012
Location : Perak

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 3:01 pm

zaman sekarang ni lamar direct ajelaa...melalui sms boleh atau melalui e-mail.

manakala secara resmi, barulah hantara rombongan merisik dan meminang.

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Sat Jun 02, 2012 5:30 pm



tak sangka tread ni aktif lagi...
saya rasa nak tergelak baca posting awal tread ni.. Smile

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 5:34 pm

pasal akhowat pahang dah masuk thread ni, sebab tu dia kembali fresh...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Sat Jun 02, 2012 5:49 pm

thtl wrote:pasal akhowat pahang dah masuk thread ni, sebab tu dia kembali fresh...

ada firasat saya akan dikenakan tak lama lagi... Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 5:53 pm

ya, sudah semestinya, sebab usia sama maa...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ahmad Shamil on Sat Jun 02, 2012 6:10 pm

thread ini membangkitkan rasa untuk melaksanakan salah satu dr sunnah Nabi s.a.w. Smile

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Sat Jun 02, 2012 6:15 pm

thtl wrote:ya, sudah semestinya, sebab usia sama maa...

ek?? kasyaf ke?? atau firasat? Razz

Abu_Zubair wrote:thread ini membangkitkan rasa untuk melaksanakan salah satu dr sunnah Nabi s.a.w. Smile

aiwah.. aulawiyat untuk akhi Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 6:16 pm

itu satu petanda yg baguz..
dien pun sebenarnya ada juga perasaan tu, tapi dia coba sembunyikan dari kita

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ahmad Shamil on Sat Jun 02, 2012 6:17 pm

orang muda boleh la nak sembunyi2
org tua mcm ana ni...kohkohkohkoh Laughing

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 6:20 pm

enta mana tua lagi..27-28 umur terbaik lelaki utk laksanakan sunnah tsb..

usia 33 tahun adalah usia prima lelaki, dikemuncak kematangan.

so, sebelum 33, dikira masih belum terlambat buat lelaki..

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ahmad Shamil on Sat Jun 02, 2012 6:23 pm

ana nak tunggu umur 33 la kalau mcm tu ustz, boleh?

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 6:25 pm

tapi kalau calon menarik hati dah masyuk, kena segerakan juga...

27-33 tahun...lagi awal lagi bagus...

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Sat Jun 02, 2012 6:39 pm



betul tuu..umur 27-28 dah dekat sangat lah tuu dengan 33 Razz

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ahmad Shamil on Sat Jun 02, 2012 6:40 pm

budak2 jangan menyampuk cakap org tua Laughing

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by thtl on Sat Jun 02, 2012 6:43 pm

Laughing

dien, itu tanda amaran

thtl
Admin
Admin

Posts : 9569
Points : 10341
Join date : 24/11/2011

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ahmad Shamil on Sat Jun 02, 2012 6:45 pm

dah asyik mengaku masih muda lagi...kita kasi layanan utk budak2 la..

_________________
http://kembara-journey.blogspot.com
http://epetscorner.blogspot.com

Jihad tanpa didasari ilmu pengetahuan ibarat pedang tanpa gagang, bisa melukai (Kiai Haji Ahmad Dahlan r.h.m)

Ahmad Shamil
Admin
Admin

Posts : 929
Points : 1226
Join date : 24/11/2011
Age : 31
Location : Raub, Pahang

http://kembara-journey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Zarina on Sat Jun 02, 2012 6:51 pm

Maaflah sebab msuk campur dalam hal2 org lelaki kat cni.. sbb saya sorg jer warnita.
trend zaman sekarang nie dah ikut cara barat contoh mcm artis kite ni ala org kite pun same. :roll:

Zarina
AHLI
AHLI

Posts : 16
Points : 22
Join date : 24/05/2012
Location : Perak

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Ad-Dien on Sat Jun 02, 2012 7:11 pm


tak mengapa ukhti, forum ni umum, bukan untuk lelaki sahaja..

_________________
عقيدة السلف اصحاب الحديث

Fb: Ad-Dien

Ad-Dien
Admin
Admin

Posts : 3862
Points : 4184
Join date : 24/11/2011
Age : 26
Location : al-Kardawi

http://addienblog.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Tak fhm dengan perangai perempuan

Post by Sponsored content Today at 5:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum